You are currently viewing Hämeenlinnan Taidelainaamo esittelee kuvataidetta Kanta-Hämeestä

Hämeenlinnan Taidelainaamo esittelee kuvataidetta Kanta-Hämeestä

Kulttuurikeskus Verkatehtaalla sijaitseva Hämeenlinnan Taidelainaamo esittelee kattavasti nykykuvataidetta. Jo 13 vuotta Hämeenlinnassa toiminut Taidelainaamo kattaa yli 700 teosta noin sadalta taiteilijalta Kanta-Hämeestä, Helsingistä, Hyvinkäältä ja Tampereelta. Taidelainaamossa on muun muassa maalauksia, veistoksia, valokuvataidetta ja grafiikkaa. Uusia taiteilijoita ovat kuvataiteilija Laura Pohjonen, keramiikkamuotoilija Anni Honkajuuri ja kuvataiteilija Jesse Eskelinen.

Taidelainaamon ripustukset ovat kuratoituja, kolme kertaa vuodessa vaihtuvia kokonaisuuksia. Teosvalikoima kuitenkin elää jatkuvasti asiakkaiden hankintojen ja taiteilijoiden tuomien uusien teoksien mukaan. Maaliskuussa 2021 Taidelainaamon uuden ripustuksen teki hämeenlinnalainen kuvataiteilija ja Ars-Häme ry:n varapuheenjohtaja Salla Laurinolli yhdessä pitkäaikaisen taidelainaamonhoitaja Harri Moilasen kanssa. Teokset aseteltiin aihe- ja värikokonaisuuksiin, jolla luotiin yhdenmukaisuutta. Myös gallerian sisäänkäynti rauhoitettiin jättämällä se tyhjäksi teoksista.

Verkossa teosvalikoimaa on mahdollista rajata kattavilla hakuvaihtoehdoilla

Ars-Häme ry:n ylläpitämä Taidelainaamo käyttää tällä hetkellä valtakunnallista Taidelainaamon verkkoalustaa. Sen avulla eri puolilla Suomea olevat taiteilijayhdistykset voivat ylläpitää omia taidelainaamojaan samoin toimintatavoin ja työkaluin.

Uudistuneilla verkkosivuilla, tutussa osoitteessa www.taidelainaamo.com, teosvalikoimaa on mahdollista rajata kattavilla hakuvaihtoehdoilla. Omaan kotiin tai muihin arjen ympäristöihin sopivaa taidetta on entistä helpompi löytää – esimerkiksi taiteilijan, teoksen aiheen ja teoksen hinnan mukaan. Teoksia Taidelainaamon verkkosivuilla on tällä hetkellä yhteensä 743.

Tänä vuonna uusina avauksina Taidelainaamossa ovat teosten ripustuspalvelu asiakkaiden kotona sekä virtuaaliset taide-esittelyt. Taidelainaamon yhteydessä toimii myös vuonna 2008 avautunut nykytaidegalleria GalleriaKONE.

Hämeenlinnan Taidelainaamosta voi hankkia taidetta vaivattomasti suoraan taiteilijoilta. Taidelainaamoon kannattaa ottaa yhteyttä myös, jos teoksen tilaaminen paikalliselta taiteilijalta kiinnostaa. Hämeenlinnaan Taidelainaamo löytyy Visit Häme -sivuilta ja Tripadvisorista.